Att bo i ett mini, mini hus.


Jag skulle vilja bo i en buss.

Okej det kanske låter like konstigt första gången man säger det högt eller läser det på någons blogg. Men jag är verkligen sugen på att bo i en buss. Jag har snöat in på något som kallas tiny home och det verkar verkligen som ett underbart sätt att bo på. Det kan verka lite konstigt men om ni fortsätter läsa kanske ni kan förstå.

Ett tiny home (eller ska vi kalla det för minihus?) är på ca 30 kvadrat. Det låter väldigt lite. Det är ungefär som att bo i en liten etta. Men man bygger detta hem så praktiskt som möjligt. Man har förvaring i trapporna. Man har sin säng uppe på ett loft. Eller så har man bara en enda stor bäddsoffa. Själva grejen med dessa hus är att man bara har det man behöver. Det är i princip en hel livsstil. Man bor litet så man har inte plats för allt konstigt skräp som man kanske annars brukar ha längst uppe i en garderob som bara tar en massa onödig plats. Man har bara det man behöver och äger bara det man behöver. Jag har sett flera stycken sådanahär minihus där de har gjort om en buss till ett litet hem. Det ser verkligen häftigt ut. Är man en sådan som tycker om att resa och aldrig stanna på ett ställe för länge så är ju en sådan buss verkligen drömmen. 

Jag har funderingar på att hyra en buss i göteborg och testa att bara åka runt. Nu kommer det vara en vanlig buss och troligen inte se ut som på bilden. Men det kan vara bra och se hur det verkligen är att bara åka omkring i en buss och se. Har bjudit med en massa kompisar så det kan bli spännande.